מרבית מההורים משאירים את החנוכייה במקום המסכן את הילדים, כמו למשל: על שפת השיש, על גבי מפה מונחת על השולחן וכו'.. ומכאן הדרך לכוויות מהירה ביותר. הילדים הסקרנים נמשכים ללהבה המרצדת ולאש הבוערת ומתקרבים אליה יותר ויותר, עד למצב המסכן אותם. ד"ר שמואל גור, מומחה לרפואת ילדים ויועץ למותג 'בפנטן פלוס', קרם היעיל לחיטוי חתכים וכוויות קלות, מרגיע את המקום ועוזר לריפוי, מייעץ כיצד להתמודד עם אותן כוויות מבלי לאבד את הראש...

1. אין להשאיר חנוכיות דולקות ללא השגחה.

2. ילדים מתחת לגיל 10 לא מדליקים את החנוכיה בכוחות עצמם, אלא רק בהשגחת מבוגר.

3. מומלץ להשתמש בחנוכיות העשויות מחומרים לא דליקים כמו מתכת ולשים לב במיוחד לחנוכיות שהילדים מכינים במסגרת חוגי יצירה. הן אולי יפות ויצירתיות, אבל לא כל כך בטוחות.

4. יש להניח כל סוג של חנוכיות על משטח יציב והרחק מכל חפץ או רהיט דליק. גם בעלי חיים חמודים וקופצניים יכולים להיות מסוכנים ליד האש וגם אותם כדאי להרחיק מהחנוכייה.

5. אם בחרתם להניח את החנוכייה על אדן החלון, יש צורך להניחן על משטח יציב, הרחק מווילונות שעלולים להידלק ולהכניסן לתוך תיבת זכוכית ייעודית עם פתחי איוורור מותאמים. משב רוח פתאומי יכול להפוך את החנוכייה ולהוביל לשריפה.

6. את הגפרור מומלץ להדליק מהגוף החוצה ולא כלפי הגוף.

עשיתם את כל הפעולות הללו ובכל זאת נגרמה כוויה קלה לילדים? ד"ר גור מציע: "קודם כל הרחיקו את הילדים מהאש ושטפו את אזור הכוויה במשך כ-5-10 דקות. קרח רק יחמיר את המצב. לאחר השטיפה יש להניח על הכוויה קרם כדוגמת 'בפנטן פלוס' היעיל לחיטוי כוויות, מרגיע את המקום ועוזר לריפוי והקלה ולחבוש את המקום. במידה והמצב מחמיר, יש להבהיל את הילד לטיפול רפואי. אך בסופו של דבר, העצה הכי טובה שלי לאיך לטפל בכוויות, היא פשוט להימנע מהם. אנחנו כהורים צריכים לשמור על ילדנו ולהרחיקם מהאש שבאופן טבעי מושכת אותם".
חג חנוכה שמח ובטוח לכולנו!

קטגוריה:

תגיות: , , , ,