תזונה נכונה  להתאמת הגוף לחורף

הצעד הראשון להתאמת הגוף למזג האוויר הוא הקפדה על תזונה עשירה בירקות כתומים וירקות שורש באופן כללי. על המזון להיות חם כדי שיעניק חום לגוף ולא ידלל את מאגר האנרגיה (ובעיקר הצ'י) שלנו. חימום ממקור נוסף אפשר להפיק משימוש בתבלינים מחממים כמו קינמון, ג'ינג'ר וחריף באופן כללי. פעילות גופנית סדירה אשר תמריץ את מחזור הדם חיונית לשמירה על הבריאות בכל ימות השנה ועוד יותר במהלך החורף. כמובן, אין הגיון לצאת לצעידה בחוץ בעיצומה של סופת גשם עזה, אבל הקור לבדו אינו סיבה להימנע מפעילות אירובית מתונה, המתבצעת באופן קבוע.

 האם ויטמין c  מונע מחלות חורף ?

ישנו ויכוח עד כמה ויטמין C מועיל למניעת מחלות החורף, אך אין ויכוח על התועלת שבו לבריאות באופן כללי. מעבר לצריכה שוטפת של מזונות העשירים בויטמין C כמו פלפלים, ברוקולי פירות הדר ופירות טרופיים, כדאי לשקול שימוש בתוסף תזונה מתאים. עודף ויטמין C מפריע למאזן החומצי בסיסי של הכליות ולא רצוי להפריז בצריכתו. כדי להתאים את המנה לצורכי הגוף רצוי להיוועץ בנטורופת/ית.

דרכים לחיזוק מערכת החיסון

פרט לתכשירי   הומאופתיה, אפשר לחזק את מערכת החיסון כנגד וירוסים באופן כללי על ידי שימוש בטבליות אבץ למציצה. האבץ מחזק את מערכת החיסון ובעל פעילות אנטי-ויראלית ישירה. מרבית מחלות החורף, כולל שפעת וההתקררות מועברות על ידי שאיפה של חלקיק וירוסים הנישאים באוויר. לקיחת האבץ בטבליות מציצה בצורה מסודרת מבטיחה הגנה מפני הדבקות בנגיפים. האבץ הוא יון מתכתי ובעל שורה של השפעות על חילוף החומרים ועל תהליכים הורמונליים בגוף. לכן, יש להתאים את המינון המדויק של האבץ לכל אחד רק בפגישה מסודרת עם רופא המתמחה בנושאי הרפואה המשלימה.

תחום הרפואה הסינית למשל לבדו כולל את הטיפול באמצעות דיקור בנקודות אנרגיה מרכזיות, צמחי מרפא סיניים, תזונה לפי הרפואה הסינית וטיפולי מגע ייחודיים. תחום הרפלקסולוגיה מאפשר לטפל במגוון רחב של בעיות בריאות בו זמנית באמצעות עבודה על מרכזים עצביים בכפות הרגליים. על ידי התאמה אישית של תוכנית טיפולים ניתן להפיק את מירב התועלת מן הרפואה המשלימה גם כאמצעי למניעת מחלות החורף השונות ולטיפול בהן.

להלן טיפים מהרפואה הסינית  יכולים לסייע במניעת שפעת והתקררויות ומחלות נוספות האופייניותלחורף.

  1. בחורף אנרגיית החיים נכנסת לשנת חורף. עולם החי והצומח נכנס לתקופת המתנה לקראת האביב וכך גם על האדם לנהוג, לכן מומלץ ללכת לישון מוקדם ולקום מאוחר ולשמור על חום הגוף.
  1. מומלץ לאכול יותר ולהקפיד על מזון עשיר ומזין במטרה לבנות ולאגור אנרגיה לקראת האביב.
  1. הקור והגשם השולטים במזג האוויר מתבטאים במחלות חורף אופייניות הנובעות מעודפי קור ונוזלים במערכת הנשימה ובמערכת העיכול. מערכת החיסון מגיבה לקור ולנוזלים על ידי יצירת דלקת וכך מתפתחות מחלות, כגון: דלקת ריאות, סינוסיטיס ושלשולים.
  1. הקפדה על לבוש חם ועל גוף יבש עשויה לסייע במניעת מחלות אלו. בנוסף, מומלץ לאכול מזונות חמים ומחממים, כגון: בשר, מרקים עם בשר, עוף או קטניות, ירקות שורש, ודגנים עשירים כגון: חיטה, כוסמת ושיבולת שועל.
  1. מומלץ מאוד להמשיך ולבצע פעילות ותנועה, בעיקר באוויר הפתוח, יחד עם זאת יש להימנע מפעילות גופנית מופרזת או, במידה ובוחרים לעשות זאת בחוץ – להימנע מפעילות ספורטיבית במזג אוויר סוער וגשום.
  2. חשוב להימנע מחימום יתר ולהקפיד לאוורר את החללים בהם שוהים לזמן ממושך.
  3. העניקו וקבלו תמיכה ואהבה מהסובבים אתכם. למתח נפשי, כעס או תסכול השפעה  מאוד חזקה על מערכת החיסון

 ד"ר זיו בר, מנהל רפואה של מרפאות "כללית רפואה משלימה"

קטגוריה: