ברוב מוחץ של 78 קולות ו-13 מתנגדים החליטה מועצת אירופה היושבת בשטרסבורג כי היא "מודאגת במיוחד" מהפרות מסוימות של השלמות הפיזית של ילדים - כולל ברית המילה של נערים צעירים מטעמים דתיים.

בהחלטה המבוססת על דו"ח של מרלן רופרכט (חברת פרלמנט גרמנית), העצרת המליצה שמדינות נוספות מלבד גרמניה יקדמו את המודעות נגד ברית המילה כדי "לא לפגוע בבריאות הפיסית ונפשית של ילדיהם". המועצה קראה למדינות להגדיר בבירור את התנאים הרפואיים והתנאים הסניטריים לברית מילה שאינה מוצדקת רפואית. המועצה גם ביקשה מהמדינות לחוקק חוקים ספציפיים על מנת להבטיח שברית מילה לא תתבצע לפני שילד הוא מבוגר מספיק כדי להחליט בעצמו "לילדים זכות לשלמות גוף" נטען בהחלטה.

ההחלטה כמובן עוררה זעם רב בארגונים היהודיים כמו המוסלמים שגם מקפידים על ברית מילה, לדבריהם האיסור על ברית המילה בתוספת האיסור על שחיטה שהחל בכמה ממדינות אירופה הוא האנטישמיות החדשה.

אך לדעת ד"ר עודד ערן, חוקר בכיר בINSS ונציג ישראל לשעבר באיחוד האירופי ובעל עבר מפואר במיוחד בשירות החוץ של ישראל, לא מדובר בנושא אנטישמי. "באירופה ישנה תפיסת עולם שמפרידה בין דת למדינה, וישנה התנגדות אידיאולוגית לדברים מסוג זה כמו שחיטה ואלף אלפי הבדלות ברית המילה" הסביר ל"כל האמת" ד"ר ערן

"באירופה לא רואים בהחלטות אלו פגיעה בדת היהודית או באסלם למרות שהם מבינים שזה חלק מהתרבות הדתית של שני הדתות האלו, הבעיה היא כיצד למצוא במידת האפשר את את שביל הזהב כך שדתות שקיימות באירופה יוכלו להמשיך ולנהל את חייהם כל זמן שזה לא פוגע באנשים אחרים" מוסיף ד"ר ערן.

לשאלתנו האם ישנה מטרה בהחלטות מסוג זה לדחוק את רגלי היהודים והמוסלמים מאירופה, ענה ד"ר ערן שהוא משוכנע שלא "הסיבות לרצון לבטל את ברית המילה והשחיטה אינן מגיעות ממטרת חיסול הדתות האחרות באירופה, באירופה מציגים את זה כנושא המוניטרי, גם הם שוחטים חיות אך דורשים הימום לפני וטוענים שהשחיטה היהודית "לא מספיק הומניטרית". גם באירופה נהוג לעשות ברית מילה דוגמא בולטת לכך היא בית המלוכה האנגלי שמל את בניו והוא כידוע אינו יהודי... אך הם מתנגדים למה שהם רואים כפגיעה ברך הילוד אך לא מתוך רצון לחסל את היהדות או האסלאם באירופה".

בשונה מההחלטה על השחיטה בפולין לפני כמה חודשים, יש לציין, שההחלטה במועצת אירופה אינה מחייבת שום מדינה, " "זהו ארגון שבניגוד לאיחוד האירופי שמחייב שכל חקיקה בו תאומץ על ידי המדינות החברות. מועצת אירופה הוא גוף שגם ישראל משתתפת בו כמשקיפה (לצד בתי-הנבחרים של קנדה ושל מקסיקו. נ.ל) אך ההחלטות הן בגדר המלצות בלבד ואינן מחייבות. מה שכן ניתן ללמוד מהן את הלך הרוחות באירופה" מסביר ד"ר ערן.

במונח "הלך הרוחות באירופה" לא נכללים אזרחי המדינות עצמם... "זו פעולה שמגיעה בעקבות פעילות של ארגונים מסוימים הקשורים לזכויות הילד ובעלי חיים, לרוב האזרחים באירופה לא באמת אכפת איך היהודים שוחטים את הבשר שלהם ומה הם עושים לילדיהם" טוען ד"ר עודד ערן.

קטגוריה:

תגיות: , ,