בין כל חיצי הביקורת והיחס המפלה נגד מדינת ישראל בקרב אומות העולם, הבוקר נתבשרה המדינה ישראלית כי התקבלה למועצת זכויות האדם של האו"ם. המועצה היא גוף בינלאומי במסגרת האו"ם, שמטרתו לטפל בהפרות של זכויות אדם בעולם. ההחלטה על יצירת מועצת זכויות האדם התקבלה בשנת 2006. להקמת המועצה התנגדו ארבע מדינות חברות בלבד: ארה"ב, איי מרשל, פלאו וישראל.
שגריר ישראל לאו"ם באותה העת, דני גילרמן נימק את החלטת ישראל במליאה באומרו כי בפעילות נציבות האו"ם לזכויות אדם:
"במקום שוויון, קיבלנו אפליה. במקום סובלנות, התנסנו בגזענות ובנידוי. במקום כבוד אדם, סבלנו מן ההשפלה של סטנדרטים כפולים המיושמים אך ורק למדינת היהודים. לכן ישראל הייתה מעורבת באופן הדוק במגעים לצורך יצירת מועצת זכויות אדם ברת-חיות, מקצועית ואחראית, אשר תחדש את אמון הציבור בה ותזכה מחדש ללגיטימציה ולאשראי. ההחלטה היום אינה משיגה את המטרות אשר יאפשרו למועצה להגשים את האידאלים לשמם נועדה. בהחלטה השמטות מעוררות דאגה, כולל העדר מדדים מספקים לחברות במועצה, אשר יוצרים את האפשרות כי המועצה החדשה לא תהיה בבחינת שיפור של ממש על פני הגוף שקדם לה לכן, ישראל למרבית הצער נאלצת להצביע נגד ההחלטה".
ישיבת המועצה לזכויות האדם של האו"ם. באדיבות האו"ם
מאז הוקמה המועצה, הספיקה לגנות את ישראל 9 פעמים על הפרות זכויות אדם מתוכם 8 בשנה אחת, בעוד שאף דיקטטורה בעולם לא גונתה בה יותר מפעם בשנה, כלומר ישראל יותר גרועה מאסד ומנשיא קוריאה צפונית או מכל דיקטטור רוצח אחר. ובמועצה היה אפילו נציג ממשלת לוב עד שהטילה ארה"ב וטו ונציג לוב נאלץ להתפטר. ארה"ב והאיחוד האירופאי, המזכירים הכלליים של האומות המאוחדות קופי ענאן ובאן קי-מון וכן כלי תקשורת רבים העלו תהיות מדוע המועצה מתמקדת אך ורק בישראל, לנוכח מצב זכויות האדם במדינות רבות בעולם ובעיקר הלא דמוקרטיות.
ביקורת רבה גם נמתחה על ריצ'ארד פאלק, שליח מועצת האומות המאוחדות לזכויות אדם שאחראי לדיווח על זכויות האדם של הפלסטינים. במאמר שכתב הצהיר שהחמאס איננו ארגון טרור. והשווה את מעשיה של מדינת ישראל לנאצים ושכוונתה לעשות שואה בפלסטינים. את דעותיו דעותיו האנטישמיות פרסם ברבים (יולי 2011) כשהעלה קריקטורה אנטישמית בבלוג שלו, אמנם עקב ביקורת קשה שנמתחה עליו נאלץ להסירה ולהתנצל. פאלק הואשם על ידי צחק לבנון, חבר המשלחת הישראלית באו"ם, בהצדקת בפיגועים נגד אזרחי ישראל בטענה ש"זו הדרך היחידה של הפלסטינים להיאבק" כתוצאה מכך, הוכרז פאלק כפרסונה נון גראטה, על ידי מדינת ישראל ונאסרה עליו הכניס לתחומיה. בתחילת שנת 2008 נחת פאלק בישראל במטרה לבצע שליחות מטעם המועצה, אך עוכב שעות רבות, לבסוף שוחרר וגורש חזרה לז'נבה.
בשנת 2009 הקימה המועצה לזכויות אדם, את "ועדת גולדסטון" שתפקידה היה לבחון את אירועי מבצע עופרת יצוקה. ולאחר פרסום דוח הוועדה אישרה המועצה כי ישראל ביצעה פשעי מלחמה.
ב-1 באפריל 2011 פרסם גולדסטון עצמו מאמר בעיתון וושינגטון פוסט, שכותרתו הייתה "שקילה מחדש של דו"ח גולדסטון על ישראל ופשעי מלחמה", ובו טען כי אילו היה שיתוף פעולה מצד ישראל ואילו "ידע אז מה שיודע היום", מסקנות הדו"ח היו שונות, במיוחד ההאשמות על "פשעי מלחמה אפשריים" שהופנו נגד ישראל. הוא טען עוד שמועצת זכויות האדם של האו"ם מוטה לרעת ישראל, וכי ישראל חקרה את מעשיה, בעוד החמאס לא עשה כן. יש משקל רב באמירה זו, של אדם הממונה מטעם מועצה זו עצמה המגנה לא אחת את ישראל, סביר להניח כי חברי המועצה ידעו להעמיד בראש הוועידה שבדקה את עופרת יצוקה, אדם שלא נימנה על אוהבי ישראל, ובכל זאת לאור הממצאים הפך גולדסטון את הקערה על פיה וחשף את כוונותיה ודעותיה של המועצה לזכויות האדם, שבין מטרותיה להסתיר את האנושיות הישראלית ולגנות את ישראל בכל דרך.
במרץ 2012 זימנה מועצת זכויות האדם חבר פרלמנט מטעם החמאס, שירצה בפני המועצה על הפרת זכויות אדם בידי ישראל, ומעצרם של חברי הפרלמנט מחמאס לאחר חטיפת שליט. צעד זה של המועצה גרר ביקורת קשה וחריפה ביותר מצד ישראל.
לאור ההיסטוריה "האוהדת" את ישראל, והביקורת הרבה לאחרונה מהאיחוד האירופאי, הקבלה למועצה היא הישג משמעותי, גם צמצום היחס המפלה של המועצה עד עתה כלפי ישראל, והכרה רבה במדינה כשומרת על זכויות האדם הם הישגים נאים שישראל זקוקה להם.
קטגוריה: אקטואליה