מאת פ. יוחנן אתר שחרית

הדרך בה אוכלים את תפוחי האדמה, עשויה להשפיע משמעותית על תוחלת החיים. חוקרים גילו כי אנשי שאוכלים צ'יפס פעמיים או יותר בשבוע, מעלים את הסיכון שלהם למוות מוקדם פי שניים בהשוואה לאלו שנמנעים מהם. כך דווח ברשת סי-אן-אן.
צריכת הטוגנים ברחבי העולם רק עולה. לדוגמה, בשנת 2014 צרכו האמריקנים בלבד למעלה מ-100 קילו של תפוחי אדמה לאדם, כששליש מהם היו מטוגנים. למרות שרבים מאיתנו כבר מודעים לעובדה שתפוחי אדמה מטוגנים עלולים להזיק לבריאות, לא הרבה מידע מדעי קיים בנושא.
הסכנה באכילת מזון מטוגן, כמו הטוגנים, הוא האקרילמיד. אקרילמיד נוצר כאשר מזונות עמילניים, כמו תפוחי האדמה, נצלים, מטוגנים או נאפים בטמפרטורות גבוהות מאוד. תהליך ההשחמה וההזהבה הוא למעשה תגובה שמייצרת כימיקל שנתגלה כמסרטן בניסויים שנעשו במעבדות. החוקרים ציינו כי לא נמצאו עדויות לכך שצריכת תפוחי אדמה לכשעצמה מסוכנת.

קטגוריה: