אתמול נחשף כי משרד הבריאות מתכונן לחסן כ-200 אלף ילדים בדרום מפני התפשטות הפוליו. הנגיף המסוכן שכמעט נכחד מהעולם נמצא בחודשיים האחרונים בביוב בערים רבות בארץ בעיקר בדרום וממצאי בדיקה שנערכה במרכז לבקרת-מחלות בארצות-הברית, בה השתתפו 1,400 ישראלים, ולפיהם, נעשתה ההערכה כי מאות עד אלפי ישראלים תושבי הדרום נושאים את הנגיף בגופם על אף שבינתיים לא נמצאו חולים בפועל.

על פי הכרזת משרד הבריאות הם עדיין שוקלים עם טובי המומחים בתחום כיצד לנהוג וביום ראשון הקרוב תתקבל החלטה סופית כיצד לפעול.

הדילמה היא רצונו של משרד הבריאות לבצע את החיסון לילדים שכבר עברו את כל ארבעת החיסונים הנדרשים, לא מדובר בילדים שיכולים להידבק ולחלות אלא בילדים שיכולים להעביר את הנגיף לקרוביהם. בניגוד לחיסון המוזרק שבו יש שימוש בנגיף מומת, החיסון המדובר מכיל את הנגיף חי אך מוחלש שאותו גם ניתן לתת בטיפות לפה, בניגוד לחיסון המכיל את הנגיף המומת הניתן בזריקות בלבד.

החיסון בטיפות, המכיל נגיפים מוחלשים היה בשימוש בישראל עד שנת תשס"ה, אולם הוחלף בחיסון המכיל את הנגיף המומת הבטוח יותר במטרה להפחית את הסיכון לתופעות לוואי. חיסון המכיל נגיפים מוחלשים עלול במצבים חריגים לגרום להתפרצות פוליו בקרב אנשים בסביבת המתחסן שהנגיפים המוחלשים עוברים אליהם, כשהסכנה גבוהה יותר בקרב אנשים עם מערכת חיסונית חלשה כגון חולים קשים (סרטן וכדו' ה"י).

חלק מהמומחים מתנגדים מסיבות אלו לשימוש בנגיף המוחלש למרות שהסיכון לא גבוה ונחשב לנדיר, שרת הבריאות, יעל גרמן התייחסה לנושא ואמרה "החיסון הוא חיסון מאוד מאוד בטוח", אמרה שרת הבריאות, יעל גרמן, "הוא חיסון חדש שלא השתמשנו בו בעבר, רכשנו אותו רק לאחרונה. אחד ל-60 מיליון יכול להידבק במחלה בחיסון הזה - כלומר החיסון הוא בטוח ובוודאי שאין סיבה להיסטריה".

בדבריה על החיסון החדש התכוונה גרמן לזה שהחיסון החדש שנרכש הוא בעל שני מינים של פוליו מומת בניגוד לחיסון הישן שהיה בשימוש בו היו שלושה זנים של הנגיף כך שהבטיחות שלו גבוהה יותר והסיכוי לסיבוכים נמוך עד לא קיים. כאמור ביום ראשון הקרוב תהיה ההחלטה הסופית לאחר שקלול כל הנתונים

קטגוריה:

תגיות: ,