פרקליט המדינה משה לדור ממליץ לערער לבית המשפט המחוזי על זיכויו של שר החוץ, אביגדור ליברמן, בתיק השגריר. כזכור, ליברמן זוכה בחודש שעבר פה־אחד על ידי שלושת שופטי בית משפט השלום בירושלים השופטים קבעו כי אף על פי שליברמן נהג באופן בלתי ראוי כשנמנע מלדווח לוועדת המינויים במשרד החוץ על מעשיו של בן אריה, אך כפי שציין הנשיא ברק, 'לא כל כישלון הוא עבירה, לא כל טעות בשיקול דעת נתפשת כאיסור פלילי', כתבו השופטים בפסק הדין. המחלקה הפלילית, מתנגדת להגשת הערעור, וגם בציבור יש שרואים בהחלטתו של לדור, אחר זיכוי בפה אחד בהחלטה זו שנעשתה אחר חקירה של 17 שנים, מעין רדיפה אחר ליברמן, או אי יכולת קבלת הדין מצד לדור שהאמין בהפללת ליברמן לאורך המשפט.

ההכרעה הסופית תתקבל על ידי היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין. ביומיים הקרובים יקיים וינשטיין ישיבות אחרונות לקראת הכרעה. החוק מורה שמיום הכרעת הדין עומדים לפרקליטות 45 יום להתלבט אם לערער, המועד האחרון להגשת ערעור יחול בסוף השבוע הבא. עד כה נמנע וינשטיין מלהביע את עמדתו בישיבות והקפיד להקשיב לטיעונים משני הצדדים.

שתי נקודות יעמדו במרכז החלטת הערעור, אם יוגש, הן שאלת מודעותו של ליברמן למעשיו החמורים של השגריר זאב בן אריה בהדלפת המידע הסודי ממסמך חיקור הדין. שופטי השלום אימצו את הגרסה המאוחרת של ליברמן כי לא ידע שבן אריה מעל בתפקידו כשגריר, אלא סבר שאפשר כי קיבל את המידע דרך קשריו עם שלטונות בלארוס, למרות שהגרסאות הראשונות אמינות ואותנטיות יותר, בעניין זה צפויה הפרקליטות לטעון כי מדובר בגרסה כבושה של ליברמן, כלומר שלא נשמעה קודם בחקירותיו במשטרה, וכי ממילא בעצם המעשה שאין עליו מחלוקת - העברת מידע רגיש לנחקר - ליברמן ידע כי בן זאב מעל בתפקידו ועל כן היה עליו להימנע מלקדמו ליועצו ובהמשך לתפקיד השגריר בבלרוס, נקודה נוספת נוגעת לפסיקת השופטים כי למרות שליברמן ידע שמעשי בן אריה חמורים והביא את מינויו לשגריר בלטביה לאישור הממשלה בלא הזכרת מעשיו, זה לא עולה לכדי עבירה פלילית, ואולם בפרקליטות חולקים על השופטים, על הנורמות המצופות מאיש ציבור שלשיטתם, הפרתן מהווה עבירה פלילית.

ויינשטין שהאמין בתיק לאורך הדרך, ״אני יודע לזהות תיק שהולך לזיכוי", אמר וינשטיין לפרקליטות שהתנגדו לסגירת תיק חברות הקש. והטיל על הכף את כל כובד היוקרה המקצועית שלו כסנגור צמרת לשעבר וכראש התביעה הכללית בהווה. זה היה אמור להיות התיק שיחזיר את הצבע ללחיי הפרקליטות במאבקה בשחיתות השלטונית, כישלון הפרקליטות וכישלונו האישי בתיק חריף במיוחד לנוכח העובדה שליברמן זוכה על בסיס הכרעות שרובן עובדתיות. אילו הייתה הפרקליטות מוכיחה את עובדות כתב האישום, ייתכן שהתיק היה מסתיים בהרשעה. לדעת בית המשפט, הפרקליטות הייתה רחוקה מכך. לכן גם הסבירות בהצלחת הערעור קטנה מאוד, ויינשטין יכניס את ההסתברות הזו לשיקוליו, הוא הרי אינו חפץ להיתפס בשנית באותו תיק בטעותו כשהפעם הלעג והזעם הציבורי לא יפסח עליו.

קטגוריה: