הפרקליטות התירה לפרסום הבוקר, כי הרשות לניירות ערך סבורה שישנם ראיות למעורבותם לכאורה של איל ההון נוח דנקנר, איתי שטרום ועדי שלג, בעברות תרמית בניירות ערך, מרמה והפרת אמונים, וקבלת דבר במרמה.

דנקנר עוכב לחקירה במהלך השנה האחרונה בחשד כי פעל לשפר את שווי שער מניית IDB החברה שבראשותו שנמצאת בקשיים כלכליים כבדים בשנתיים האחרונות.

על פי החשד, דנקנר, בעל השליטה ב-IDB , ביצע לכאורה, רכישת מניות מסיבית של החברה, בעזרת חברת ISP פיננשיאל טריידינג בע"מ, הנמצאת בבעלות משותפת של דנקנר, איתי שטרום ועדי שלג, על מנת להזרים כספים להמשך פעילות המרמה של הקונצרן, בהיקפים של עשרות מיליוני שקלים.

ההנפקה שעמדה במרכז חקירת הרשות, נערכה במהלך פברואר 2012. על פי ממצאי החקירה, מאמצע שנת 2011 עלה החשש שאי.די.בי עלולה להיקלע למצוקת מזומנים, על רקע מועדי פירעון קרובים של חלק מאיגרות החוב שהנפיקה בעבר שהיו אמורים להוציא מקופת החברה סכומי עתק שלא היו בה. על כן, ביקשה החברה לגייס כ־342 מיליון שקל באמצעות הנפקה.

דנקנר חשוד, כי פעל להשיג את המימון בעבור ISP לטובת המטרה, ובהמשך אף השתתף במימון התכנית, באמצעים שלו ושל אחרים שהועברו ל- ISP במהלך ימי המסחר בהן התקיימה התרמית לכאורה.

החקירה הגלויה בתיק, נפתחה בנובמבר 2012. זאת, בתום חקירה סמויה וממושכת של מחלקת חקירות, מודיעין ובקרת מסחר ברשות לניירות ערך. דנקנר עוכב אז לחקירה יחד עם הנאשמים האחרים. השלושה נחשדו, שביצעו את המעשים בכדי להשפיע על שער מניות IDB אחזקות, ולשפר את סיכויי הצלחת ההנפקה שערכה החברה על ידי העלאת ערך המניות.

יו"ר הרשות לניירות ערך, פרופ' שמואל האוזר, אמר אז, כי "מדובר בחקירה מורכבת ומסועפת שכללה בדיקה נרחבת של מעורבים. החקירה התקיימה במישור הסמוי ולאחר מכן במישור הגלוי כאשר צוות החקירה ניהל אותה לאורך כל הדרך באופן מוקפד, ללא משוא פנים וללא פניות".

ממשרדו של דנקנר נמסר "כנהוג וכמקובל אנו מצפים להחלטת הפרקליטות ומאמינים כי יוחלט שלא נפל כל רבב בהתנהלותו של נוחי דנקנר".

עוה"ד איריס ניב סבאג ונוית נגב, המייצגות את איתי שטרום, מסרו: "איתי שטרום לא עבר כל עבירה ואנחנו בטוחות כי כך יתברר בהמשך".

קטגוריה:

תגיות: ,