כבר שנים לוח הזמנים של איש החינוך ואמן המולטימדיה ר' אליעזר בן-חמו עמוס בימי בין המצרים. בימים האלה הוא מרצה ברחבי הארץ על בית המקדש הראשון והשני. אבל השנה הוא נרגש במיוחד, לרגל סיום פרויקט ענק על בית המקדש השלישי.

מאה וארבעים ציורים מרהיבים עשה בעת האחרונה לספר מיוחד על בית המקדש השלישי. "עשיתי לא מעט עבודות בחיי, אבל העבודה הזאת היא דבר אחר לגמרי", אומר בן-חמו. "קשה לתאר את החוויה, כשאתה מאייר מציאות נשגבה שאמורה להתרחש בכל רגע. זו פעם ראשונה שלא חשתי קושי בעבודה, אלא הנאה צרופה". את המחמאה המרגשת ביותר, מבחינתו, קיבל מהרב המלווה את הפרויקט. "הרב אמר לי, אליעזר, כשייגשו לבנות את בית המקדש, כל האדריכלים יבואו אליך, לקבל את התכניות"...

דרמה בלב ים

בן-חמו עוסק זה כמה שנים בהמחשה ויזואלית של המקדש. הוא יצר הפקת וידאו בתלת-מימד הממחישה בדרך מיוחדת את מבנה המקדש ועבודתו. בשנה האחרונה שידרג את הפקת הווידאו ושילב בה מרכיבים נוספים, שעליהם עמל חודשים רבים. "אחד הקטעים ממחיש את הסיפור המפורסם של שער ניקנור", הוא מספר.

חז"ל מספרים על הנס שאירע לדלתות שתרם ניקנור לבית המקדש, ובן-חמו הפך את הסיפור לחי ומוחשי: "העלילה בלב ים, הדלת הכבדה שהושלכה למים, ההכרזה המסעירה של ניקנור, והנס הגדול שנחשף בנמל עכו – הכול קורה מול העיניים. במהלך העבודה למדתי את הסיפור לפרטי פרטיו. כמו-כן שילבנו בהפקה המשודרגת גם קטעים על עבודת הלוויים, על העיסוק של הכוהנים בלשכת החביתין ועוד".

ההתלהבות והמוטיווציה

בשנים הראשונות לפעילותו היה מרצה בעיקר במוסדות חינוך. בעת האחרונה הוא ממלא אולמות באנשים מהציבור הרחב. "בעיר אחת האולם היה מלא עד אפס מקום", הוא מספר, "ומייד בסיום ההרצאה התמלא האולם שנית. מדהים לראות את ההתלהבות של האנשים ללמוד על בית המקדש. כגודל הביקוש, כך גדלה המוטיווציה שלי להגביר את המוּדעוּת ללימוד ענייני המקדש".

לבן-חמו עוד תכניות רבות. "אני רוצה להמחיש את עבודת יום הכיפורים וסוכות בבית המקדש. העלות של ההפקה גבוהה, אבל ההתלהבות של הציבור דוחפת אותי להמשיך, ובמיוחד לאור דברי החפץ חיים, הרבי מליובאוויטש וגדולי תורה נוספים, כי לימוד ענייני המקדש מזרז את הגאולה".

איזון בין המחשה ולימוד

תלמידיו בבית הספר של החינוך העצמאי באשקלון הם הנהנים ראשונים מיצירותיו. "הטכנולוגיה של ימינו מאפשרת להמחיש את בית המקדש", הוא אומר, "אבל צריך להיזהר שההמחשה לא תהיה ריקנית. לפעמים אני חש שכיום יש יותר מדיי המחשה והמְחזה ופחות לימוד. צריך לשמור על האיזון. ההמחשה היא אמצעי, אבל בשום אופן לא תחליף ללימוד עצמו. והעיקר שנזכה לחזות בדבר האמיתי – בבניין בית המקדש השלישי במהרה בימינו".

סיפור שער ניקנור. אליעזר בן-חמו

קטגוריה: ,