הטלפון של ר' אברהם מיסוק (40), חסיד ברסלב, תפוס רוב שעות היום. חקלאים נועצים בו לקראת שנת השמיטה המתקרבת, בין השאר באפשרות של 'זריעה מוקדמת' בתנאים מסויימים. הוא עונה לכולם באדיבות ומדריך אותם שלב אחר שלב.

מיסוק פעיל מטעם 'קרן השביעית', המסייעת לחקלאים שומרי השביעית. זה יותר מחצי שנה הוא עסוק בדבר אחד בלבד: איתור חקלאים המוכנים לשמור שמיטה. "מטרתי להגיע לחקלאים רבים ככל האפשר ולעודד אותם בקיום המצווה המיוחדת", הוא מסביר.

הבטחה שמתממשת

מיסוק נולד בקיבוץ ובצעירותו חזר בתשובה. "גדלתי בסביבה חקלאית, והרקע הזה מסייע כיום לעבודתי", הוא מספר. "לפני כמה חודשים פנה אליי חבר והציע לי להצטרף לפעילות לקראת השמיטה. כל חקלאי הוא עולם לעצמו. יש הצריכים רק חיזוק, ויש מי שמבולבלים לגמרי וצריכים הסברים ברורים על המצווה".

מדוע חקלאי שאינו שומר מצוות יסכים לשבות שנה שלמה ממלאכתו? מיסוק משיב: "כשמעוררים נכון את החקלאי – הוא מביע נכונות לקיום המצווה. צריך רק 'להדליק' אותו. לשומרי השביעית יש, כידוע, ברכה לשפע מהקב"ה, הבטחה שמתממשת פעם אחר פעם. וגם קרן השביעית תומכת כספית בחקלאים".

זכות גדולה

מיסוק מתאר מפגש שקיים השבוע עם חקלאי: "אני אומר לו: 'שלום עליכם יהודי, הגעתי מטעם קרן שעוסקת בענייני שמיטה'. החקלאי שואל: 'מה זה?', ואני משיב: 'יש מצווה בתורה, מצוות שמיטה, הנהוגה אחת לשבע שנים והנוגעת לקיומו של עם ישראל. יש רבים שרוצים לקיימה ואינם יכולים, כי אין להם קרקע ואין הם חקלאים. אתה, צדיק, יש לך זכות גדולה לקיים את המצווה'.

"החקלאי מתבונן בי ותוהה: 'צדיק? מי אני בכלל?'. בתגובה, אני מצטט לו את דברי שמואל לשאול המלך: 'הלוא אם קטן אתה בעיניך, ראש שבטי ישראל אתה', ומרחיב לו על דבר המצווה ומעלתה. הדברים נגעו לליבו, והוא החליט להיענות". מיסוק מספר על חקלאי ממושב שדה עוזיהו, שרעייתו הצטרפה למסע השכנוע, כשאמרה לו: 'אתה גם חשמלאי, שמור על השמיטה ונתפרנס מעבודות חשמל שנה אחת'. האיש התרצה".

בזכות השבת

לדבריו, מבצע 'צוק איתן' גרם לחקלאים רבים מהדרום להחליט לשמור שמיטה. "אנשים מחפשים רוחניות", מסביר מיסוק ומספר כי לא אחת הוא בא לחזק ונמצא מחוזק: "יש חקלאי ממושב ורד יריחו, אברהם זילברשטיין שמו, שקיבל עליו לשמור שבת, בעקבות בקשה אישית של חמיו. האיש סיפר לי כי בשבתות הראשונות התמודד עם לא-מעט ניסיונות, אבל התמיד בשמירת השבת.

"שבת אחת ירדו בתוך זמן קצר חמישים מילימטר של גשמים באזור. החקלאים רצו במהירות לשדות כדי לכסות בניילון את הבצלים שגידלו, חוץ מזילברשטיין. לאחר השבת התברר שכל הבצלים שכוסו נרקבו בשל הלחות הגבוהה, ואילו בשדה של זילברשטיין התייבשו הבצלים במהירות ולא נפגעו. בעקבות המופת המדהים קיבלה עליה המשפחה גם לשמור בהידור את מצוות השמיטה".

עידוד לשמיטה. מיסוק בשדה, השבוע

באדיבות: חב"ד

קטגוריה:

תגיות: ,