שר התקשורת גלעד ארדן הודיע הבוקר כי הוא מאמץ את מסקנות ועדת לנדס. במסיבת עיתונאים בתל אביב, הבוקר אמר כי תשלום אגרת הטלוויזיה יבוטל אולם אגרת הרדיו תישאר. תקציב הרשות החדש יהיה מעתה פרסום וכ-200 מיליון שקל מתקציב המדינה שיממנו את השידור הציבורי.
הוועדה בראשות רם לנדס קיבלה 40 מסקנות וכולן התקבלו פה אחד. היא ממליצה על סגירת כל המערך הקיים של רשות השידור ושל הטלוויזיה החינוכית ופיטורי כל העובדים. צוות מיוחד יופקד על סגירת רשות השידור ולצידו מנהלת חדשה שתחל לבנות את רשות השידור העתידית במנותק מהרשות הישנה שתיסגר.
בהתאם לצרכים, יועברו כמה מאות מהמפוטרים לרשות השידור החדשה. שבה אמורים להיות מועסקים כ-600 עובדים סך הכל דבר שיחסוך 1600 משרות מיותרות שנמצאות היום במנגנון השכר המנופח של הרשות שהביא אותה אל פי פחת כלכלי. עד היום מרכיב השכר מתקציב רשות השידור היה 50%.
עלות הפיטורים המוערכת של כ-1,600 העובדים צפויה להגיע ליותר מ-800 מיליון שקל, ומקורות המימון למהלך יהיו מימוש נדל"ן רשות השידור שמוערך בכ-1.6 מיליארד שקל.
רשות השידור החדשה תכלול את שמונת ערוצי הרדיו הקיימים של קול ישראל, את הערוץ הראשון, ערוץ לילדים שיתבסס על תוכני החינוכית וערוץ בשפה הערבית (33). הרשות תפיק בעצמה שידורי אקטואליה וספורט בלבד.
מערכת חדשות אחת, בעלות של כ-160 מיליון שקל בשנה, תתאם בין מערכות החדשות של ערוץ 1 וקול ישראל, ותשלב את פעילות הניו-מדיה. עם זאת, כתבי הרדיו והטלוויזיה יהיו אחרים. לא יהיו שינויים בשמונה תחנות קול ישראל. עם זאת, תקציב הרדיו יקוצץ.
תהליכי החקיקה להקמת רשות השידור החדשה צפויים להימשך לפחות שנה. ביטול האגרה צפוי ב-31 במרס 2015.
בתמונה בניין הטלוויזיה ברחוב תורה מציון בירושלים, ערך הבניין והקרקעות הסמוכות לו נאמד במאות מיליוני שקלים
קטגוריה: אקטואליה