ההצעה ביקשה לקבוע כי בבניין של גוף ציבורי, כגון, משרדים ממשלתיים, רשויות מקומיות, בתי משפט ועוד, תועמד לרשות הציבור רשת אינטרנט אלחוטית, ללא תשלום, ללא סיסמא וללא צורך ברישום מקדים, במשך כל שעות הפעילות בבניין.
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "הנגשת רשתות אלחוטיות תייעל תהליכים בירוקרטים בכלל ואת הממשק בין האזרח לבין הגופים הציבוריים המספקים שירות כלשהו בפרט. כמו כן, ההצעה תאפשר לציבור הרחב להקטין את השימוש באינטרנט בתשלום באמצעות הספקים השונים, בזמן שהותם במוסדות ציבוריים שונים."
ח"כ שי: "רציתי להנגיש לציבור הרחב את תשתית האינטרנט. אנחנו מתנהלים במרחב הציבורי הפתוח ונושאים איתנו את המכשירים שלנו ורוצים להשתמש בהם. בחלק מהמקומות הגישה היא חופשית, ובמקומות מסוימים הרשתות סגורות. הצעתי שבמבני ציבור שממומנים ונתמכים על ידי הציבור, נוכל להשתמש ברשת האינטרנט.
כשאנחנו מחכים זמן רב בתורים אנחנו רוצים לנצל את הזמן לצרכי עבודה. זה משהו שמקובל במקומות רבים. במקומות פרטיים כבר עושים את זה".
סגן שר האוצר מיקי לוי שהתנגד להצעה אמר כי כבר עושים את זה על לא מעט מבנים והעלויות הם גבוהים. "השאלה היא מה סדר העדיפויות. לעלויות ההתקנה יש עלויות נלוות כתוצאה משהות יתר של המבקרים בגלל האינטרנט. לא ברור אם השירות הניתן לאזרח בהכרח ישתפר מכיוון שברוב המקרים אפשר לקבל את השירות דרך האינטרנט ולא לבוא פיזית למבנה" טען לוי.
הוא הוסיף כי מעבר לעלויות לרוב האנשים יש חיבור פרטי וכמעט ואין אנשים בלי טלפונים מתקדמים כך שההצעה כיום פחות רלוונטית.
תומכי החוק טענו כי הציבור הרחב יצא שוב נפסד מהתירוצים של משרד האוצר הן בנושא החשש שהמבקרים ישהו במקום יותר בשל החיבור והן החשיבה על החיבור הפרטי של האנשים שכל מי שמשתמש בו יודע שלעתים החבילה מסתיימת והגלישה נהיית אטית ומייסרת.
8 ח"כים תמכו ו24 התנגדו
קטגוריה: אקטואליה